June 15, 2024

Bokhäck

Hornbeam, även kallad Carpinus betulus, är en snabbt växande Bokhäck. Som ett resultat växer hornbågen snabbt till en tätt odlad häck, vilket ger den nödvändiga integriteten i din trädgård. Hornbeamens iögonfallande spetsiga blad har tydliga vener och bladets kanter är dubbeltandade.

En Hornbeam ser vacker ut i olika trädgårdar; från urbana trädgårdar till mycket lantliga trädgårdar. Du kan också använda denna Hornbeam som en gräns, men också som en partition.
Fördelar:

Kan användas på nästan alla jordtyper

  • Vacker höstfärg
  • Växterna spirar alla samtidigt på våren, i motsats till Fagus sylvatica, där det i vissa fall är mer än en veckors skillnad mellan att växa och växa.

Nackdelar:

  • Förlorar fler löv under vintern än Fagus sylvatica.

Det finns en enorm mångfald av arter inom häckplantor. När allt kommer omkring är ”häckplantor” inget annat än ett samlingsnamn för växter som är lämpliga som häckplantor. Om du väljer att köpa en hornbäcksäkring väljer du en väldigt lätt lövverk med vackra ribbade löv, en genomsnittlig tillväxttakt och ett naturligt utseende.

Vi kallar denna växt lätt, eftersom marktyp, vattenbehov och solljus knappast behöver tas med i beräkningen: hornbomen växer i nästan alla förhållanden. Hornbeam är mindre finig än en bokhäck i alla dessa områden. Den enda nackdelen med hornboken jämfört med boken är att hornbaren förlorar fler löv på vintern.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *